Ryttarsatsning.

Ryttarutveckling

Nu kör vi igång höstens ryttarutveckling för dig som ryttare. För att bli en starkare ryttare både fysiskt och psykiskt kommer KLRK att kunna erbjuda tillfällen där du som ryttare får träningspass och föreläsningar. Ryttarutvecklingen är till för alla ryttare som tillhör KLRK. Så passa på att delta och boka in följande datum:

Tre fys-träningar och en kostföreläsning på testlabbet Rosenholm. Detta har vi  hjälp av SISU Per-Henrik Lindersson och Testlabbet med.

Första tillfället är torsdagen den 29 september kl 19.00-20.30 sedan är det tänkt att vi träffas varannan torsdag.

Lördagen 29/10 kl 16.00-18.00 i cafeterian på KLRK blir det föreläsning med Maria Sundin som är Mental Coach (se mer separat info om Maria)

Söndagen 30/10 Uppsutten träning alla kan vara med från läktaren men det finns bara ett bestämt antal platser att vara med till häst.  Maria Sundin har fokus på det mentala där du får träna att hantera spänning och nervositet. Passar alla oavsett vad man har för inriktning på sin ridning. Det här träningstillfället betalar man själv (450 kr) och anm sker separat till detta tillfälle. Vid stort intresse för ridningen tar vi ut vilka som ska rida.

Anmälan till ryttarutvecklingen sker till ridskolan@klrk.se

Välkomna med er anmälan och hoppas att vi blir många som vill prova på lite andra utmaningar😊

Vi hälsar er välkomna på föreläsning med Maria Sundin

Här är en kort presentation av Maria. Jag har arbetat på heltid med träning av ryttare och hästar i ca 30 år. Det är ett fantastiskt arbete, där jag lärt mig så mycket om hur hästar och ryttare fungerar, både tillsammans och var för sig. Under många är tävlade jag aktivt i hoppning och utbildade hästar, under den tiden stötte jag på alla de problem som jag nu försöker att hjälpa andra ryttare med. Utvecklingen hos dig och din häst kan ta ett steg till genom att integrera mental träning i ridningen. Jag har utarbetat ett system (Sporre-systemet) som integreras i ridningen, där du tränar både dina tankar och dina handlingar för att bäst utnyttja dina kunskaper. Du tränar dig att hantera spänning och nervositet hos både häst och ryttare. Du och din häst får större tillit till varandra och för de uppgifter ni står inför. Detta resulterar i bättre självförtroende och en ökad prestation. Resultatet blir nöjdare och gladare ryttare och hästar som vågar anta utmaningen och lyckas med dem!

Att använda sig av Mental träning och coachning i ridsporten gör att ryttaren tar ett steg mot att bli en mer komplett idrottare. Du når de mål som du sätter upp och hittar glädjen i varje delmål.

Gå gärna in på Marias hemsida och läs mer om hennes koncept.