Hoppa till sidans innehåll

Ridskoleserien


I ridskoleserien ingår dressyr och hoppning samt teori test. Teori frågorna kommer från hästkuskaps sajten på Svenska Ridsportförbundets hemsida. Dressyren rids i ryttartest med 4 åt gången. Vi kommer att ha en träning inför varje möte så ni vet hur ryttartestet funkar. Lagen består av 2 ponnyryttare och 2 hästryttare. Tävlingsdatum är Sölvesborg 27/9 ,  Karlskrona 18/10, Olofström 8/11,  Karlshamn 29/11 och Ronneby 10/1-21. Det kostar 150 kr/disciplin och gång att vara med, träningsgången tillkommer. regler ridskoleserien2020.1.doc

2020

Vi hade en härlig tävlingsdag i Karlskrona. En enda incident var när Bennys ryttare ramlade av på framridningen men inga sura miner upp i sadeln igen och hoppade banan. Det blev inte många fel i hoppningen så det var inverkansridningen som avgjorde. Dressyren fungerade också finfint. Det verkade som alla lagen hade pluggat på ordentligt på kunskapstestet. Så det känns som vår ridskoleserie gör nytta eleverna rider bättre och lägger ner mer tid på hästkunskapen.

Stort tack till de i ungdsomssektionen som hjälpte till. Våra ryttare var Emmi Thomsen, Emmy Liljekvist, Maya Wilke och Siri Torstensson, alla skötte sig super bra och vi avslutade mpå en total andraplats.

Nu kom vi äntligen igång efter att ha Corona stängt för tävling hela våren. Första omgången var i Sölvesborg. Mycket välordnat och coronasäkrat.. Vi hade härligt väder och det var skönt när vi satt ute under kunskapstestet. Ryttare och hästar skötte sig finfint. Vi kom till start med fyra debutanter Felicia Nilsson, Lillie Olsson, Elly Björkander och Alicia Bergqvist.  Vi kom delad trea i hoppningen fyra i dressyren och en hedrande andra plats i teorin det blev en fjärdeplats på totalen. Bra jobbat tjejer.

  Sölvesborg Karlskrona Olofström Karlshamn Ronneby Totalt
Karlshamn 14 p         14 p
Olofström 10,5 p         10,5 p
Ronneby 10 p         10 p
Karlskrona 8,5 p         8,5 p
Sölvesborg 8 p         8p

 

2019

Final omgången gick i Ronneby. Vi ställde upp med en hel del debutanter men det är det som gör ridskoleserien så rolig, många kan vara med. Teori testet var jämt med bara någon poängs skillnad vi kom trea, Hoppningen började lugnt och säkert men det blev mer livat när hästarna skulle hoppa, Johan fick en stor häst som fick för sig att snabbast vinner, det slutade med mark känning. När det var klart kom vi tre där också. Vi höll en jämn linje och slutade på tredje plats i dressyren också. Med dessa poängen höll vi undan och vann hela serien. De som re var Vilma och Johan Igert, Ellen Söderlind, Ida Zackrisson, Nova Adolfsson, Miranda Cederlund och Emmie Thomsen.

Äntligen var det dags för ridskoleserien igen och denna gången stod Sölvesborgs ridklubb som värd. Vi startade med hoppningen, för de flesta gick det som smort men några hade det jobbigare. Ledarna gjorde ett fantastiskt jobb och gav alla tid att klara banan. Vädret var på vår sida så regnet slutade lagom till dressyren där vi hade framridningen ute. Hästarna skötte sig utmärkt, alla dressyrritterna gav rosett utdelning. Grattis till Sölvesborg för välordnade tävlingar och grattis till Karlskrona-Lyckå till vinsten. Med i vårt lag var Karolina Söderlind, Emmie Thomsen, Vilma Igert, Ida Zackrisson, Emmy Liljekvist, Nova Adolfsson och Siri Torstensson. Vi hade det lite tufft i hoppningen med en fjärde plats men sedan följde vi upp med vinst i både teori och dressyr. Nu ligger vi bra till inför sista omgången.

Vi arrangerade tredje omgången. Solen strålade från en molnfri himmel så vi hade hoppningen ute på stora ridbanan, hästarna var fantastiska. Dressyren hölls i lilla ridhuset. Vi kom tvåa i hoppningen och fyra i dressyren vår fina serie med vinster i teorin klarade sig även denna gången nu delad med Ronneby. Det blev jätte jämnt med tre lag på 11 poäng och totalsegern knep Sölvesborg med 12. Tack alla fantastiska funktionärer. Laget bestod av Lovisa och Kajsa Sandberg, Linn Ljungström Ida Sturkman, Isabell Löfvenberg, Edit Lindberg, Siri Stening och Astrid Granhäll.

Olofström stod som värd för andra omgången. Vi toppade tabellen denna gången också mycket tack vare att vi är så duktiga på teorin. I dressyren kom vi tvåa och hoppningen vann vi. Olofströms hästar är fantastiska i hoppningen inte en enda bom föll nr på hela dagen. Vårt lag bestod av Lowa Söderbom, Olivia Forss, Sara Ramberg, Emmy Liljekvist, Linda Jonsson, Karolina Söderlind, Jenna Rasmusen och Ellen Söderlind.

Första omgången för året hölls i Karlshamn. Ama styrde dagen säkert och tydligt, kiosken var välsorterad vilket var uppskattat.Det blev en härlig dag med glada tävlande och trevliga hästar. Vi startade med lite stolpe ut i hoppningen men sedan kom vi igång med vinst först i dressyren och sedan också i teoriprovet. Detta resulterade i en första plats totalt. Super duktigt av laget, Jenna Rasmusen, Linn Lungström, Edith Lindberg, Linda Jonsson, Lowa Söderbom, Anneli Johansson, Sara Ramberg och Emmy Liljekvist.

Ridskoleserien

2019

 

 

 

 

 

 
 

Omg 1

Poäng

Omg 2

poäng

 

 

Omg 3

poäng

 

 

Omg 4 poäng

 

 

Omg 5

Poäng

 

Ackumulerad poäng

Karlskrona-Lyckå

14

16

11

14

 

 

55

Olofström

9

14

11

12

 

 

46

Sölvesborg

10

6

12

8

 

 

36

Ronneby

8,5

6

11

7,5

 

 

33

 Karlshamn

9,5

9

0

9,5

 

 

28

2018

Finalen gick av stapeln i Lyckeby. Det var inga stora poäng skillnader inför sista omgången så vilket lag som helst kunde vinna serien. Allt flöt på bra och alla hästar och ponnyer skötte sig förutom Saigon som kastade av båda sina ryttare. Olofströms lag hade flow och vann alla tre disciplinerna därmed vann de omgången med Karlskrona-Lyckå på en andra plats. Med i vårt lag var Lou Bizzozero, Evelina Rosell, Agnes Mortiz-Wistad, Isabell Löfvenberg, Nova Magnusson, Kajsa och Lovisa Snadberg. Slutställningen blev härmed etta Olofström och tvåa Karlskrona-Lyckå.

Fjärde rundan var i Sölvesborg vårt lag bestod av Linda Jonsson, Isabell Löfvenberg, Jenna Rasmusen, Nova Magnusson, Johanna Mattsson, Lina Ishav och Siri stening. Återigen en andra plats totalt efter vinst i dressyren, trea i teorin och fyra i hoppningen.

Tredje omgången hölls i Ronneby, med i vårt lag var Isabell Löfvenberg, Ida Sturkman, Linn Ljungström, Edith Lindberg, Milla Gunnarsson, Lovisa Sandberg och Siri Stening. Vi blev tvåa efter ytterligare en seger i teoritestet, en andra plats i dressyren och tredjeplats i hoppningen. 

Andra omgången var i Olofström, här är allt väl organiserat och går som smort.  Till och med hästarna är organiserade utom lite i hoppningen då i synnerhet en häst var lite väl snabb. Vi klarade oss fint och med hjälp av ytterligare en vinst i teoriprovet så vann vi denna omgången. Heja, Li Ingemarsson, Rebecka Lönn, Evelina Sellberg, Lou Bizzozero, Cecilia Renevall, Marie Sellberg, Edith Lindberg och Nellie Frej.

Första omgången gick av stapeln i Karlshamn, Jag tyckte att vi hade lite missflyt med lottningen och fick ganska svåra hästar. Vi fixade det riktigt bra och våra teori träffar slog väl ut, vi var bäst på teoriprovet. Detta gjorde att vi slutade på en delad andra plats. Heja Ida sturkman, Lowa Söderbom, Moa Dahlström, Siri Stening, Anna Stening, Linda Jonsson, Linn Ljungström och Jenna Rasmuson. 

 

Lag Poäng
Olofström 62
Karlskona 55,5
Karlshamn 50,

Ronneby

44
Sölvesborg 43,5
   

2017

Första omgången gick i Olofström. Allt var välplanerat, hästarna duktiga och cafeterian var toppen. Det blev en toppen dag stämningen var god i laget och alla skötte sig med den äran. Vårt lag bestod av Rebecka Lönn och Li Ingemansson hoppning ponny, Lowa Söderbom och Alma Eskilander dressyr ponny, Ebba Olsson och Emma Ranesköld dressyrhäst och Cecilia Renevall och Karolina Tuvesson hoppning häst.

Andra omgången var vi Karlshamn. Det är fantastiskt roligt att vara iväg med vårt lag alla är så duktiga och positiva. Nu bestod laget av Lou Bizzozero, Ellen Karlsson  hoppning ponny, Indra Karlsson och Elvira Melin dressyr ponny, Linda Melin och Ebba Olsson hoppning häst och Katja Olsson och Linnea Silverflod dressyr häst. Vi var så bra att vi tog hem totalsegern för dagen.

 Nu var det dags för hemma tävling. Stämningen var på topp även hos hästarna. Alla ponnyerna hoppade felfritt och felen hos hästarna var mest ryttarmissar. Dressyren flöt också på fint, vilka fina hästar vi har. Laget bestod av Evelina Sellberg, Siri Stening, Milla Gunnarsson, Katja Olsson, Linnea Silverflod, Lowa Söderbom och Ullis Nilsson. Alla våra ryttare red felfritt i hoppningen och fick över 60 % i dressyren det är teorin vi måste plugga mer på. Vi fick stå överst på prispallen idag igen Yippi. Stort tack till våra fantastiska funktionärer.

Fjärde omgången var i Sölvesborg De som var med var Ponny dressyr Lou Bizzozero, Moa Dahlström, Ponny Hopp Elvira Melin och Alma Eskilander. Häst dressyr Jenna Johansson, Emma Ranesköld, häst hopp Indra Karlsson och Sigrid Frigghe

Laget till Ronneby; Ponny Dressyr Ellen Karlsson, Li Ingemansson, Hoppning Siri Stening, Isabell Lövenberg. Hästar dressyr Karolina Tuvesson, Rebecka Lönn, Hoppning Rebecka Grönkvist och Evelina Rosell. Dressyrträning 25/10 kl 16, Teori  Så funkar häste och Vi i stallet.

 

 

 

Bild 035 

 

 

 

 

 

 

  

 

What do you want to do ?
New mail

 

What do you want to do ?
New mail

 

What do you want to do ?
New mail

 

What do you want to do ?
New mail

 

What do you want to do ?
New mail

 

What do you want to do ?
New mail
Uppdaterad: 03 MAJ 2018 13:27 Skribent: Ann Dalve

 

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan (klickbar på w

 

 

Postadress:
Karlskrona-Lyckå RK - Ridsport
Afvelsgärdevägen 27
37163 Lyckeby

Kontakt:
Tel: 045527041
E-post: This is a mailto link

Se all info