Fortsatt utveckling av klubbens webbplats

Nu har klubbens nya webbplats klrk.se varit i bruk ett par veckor och den fylls på och förbättras efter hand som vi alla upptäcker saker. I vissa fall efterlyses innehåll i dokument som funnits förut men som nu har blivit ren webbtext. I andra fall kan det handla om att ett visst innehåll samlats på en sida som tidigare låg utspritt på flera. Och så klart – ibland kan information saknas eller ett behov av ny information uppstå och då hjälps vi åt att fylla på. 

När informationen från den gamla webbplatsen hos idrottonline skulle flyttas över till den nya följdes strategin:

  • Skapa en startsida som innehåller en presentation av klubben, genvägar till sidor med flest klick, nyheter samt presenterar våra sponsorer.
  • Skala ner antalet sidor och undersidor för att slippa långa och svåra sökvägar samt förbättra sökresultat från sökverktyg som Google.
  • Undvik att lägga viktig information i dokument och gör istället webbtext av det. Detta för att minimera risken för att dokument glöms bort och innehåller inaktuell information. Men också för att göra webbplatsen mer tillgänglig för den som använder läshjälpmedel. Och så klart, för att innehållet på webbplatsen ska vara möjligt att söka via sökmotorer som Google.
  • Strukturera innehållet på webbplatsen efter ämne, dvs alla information om avgifter samlas på samma sida – oavsett vilken sorts avgifter det handlar om. I de allra flesta fall använder gemene man som besöker en webbplats de sökverktyg som finns på startsidan, oavsett vilken webbplats det gäller. Och i de flesta fall får en webbplats sina besökare via sökmotor som Google. Är man en återkommande besökare har man sannolikt favoritsidor man ofta tittar på, och genom att följa statistiken över mest besökta sidor kunde vi se att ridhusschemat, nyheterna och klubbens hästar toppade den listan!

Utveckling just nu

I dagsläget är det fokus på att se över hur tabellerna som visar tillexempel ridhusschema och avgifter kan bli bättre. Tabellerna innehåller väldigt mycket information och tar plats på bredden. Det gör att när du besöker webbplatsen med din mobiltelefon så behöver du lägga den på sidan för att se tabellerna korrekt. De alternativ vi har om vi vill utveckla detta är att ta bort tabellerna och istället skriva in dess innehåll som listor som du scrollar för att läsa. Alternativt behåller tabellerna som de är och vänder telefonen på sidan för att läsa. Eller slutligen – löser det så att en mobilanvändare ser innehållet som lista och en datoranvändare som tabell. Det krävs lite eftertanke för att det ska passa så många som möjligt, så kom gärna med DINA tankar!

Bakgrunden till ny webbplats

Klubbens tidigare webbplats tillhandahölls av Idrottonline med hjälp av webbvertyget Episerver. Under förra året meddelade Idrottonline att de inte längre kommer erbjuda detta och eftersom webbplatsen ändå var daterad och inte byggd för mobil var det ett bra tillfälle att börja om, städa och fylla på med nytt. Valet föll på det populära verktyget WordPress i vilket vi med hjälp av sponsorn Altefur Development byggde ihop den webb ni ser idag.

Felanmälan och förbättringsförslag

Är det något som inte fungerar eller om du har förslag på förbättring så maila till klrk@klrk.se så tar arbetsgruppen för kommunikation och sponsring emot ditt mail och löser felet eller tar ditt förslag vidare. Vill du vara med och engagera dig arbetsgruppen är du också varmt välkommen att maila styrelsen så blir du kontaktad.