Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

Välkommen på föredrag/clinic ”Säker häst” med ridande polisen Ulla-Carin den 1 juni på KLRK

1 juni @ 13:00 - 16:00

Den 1 juni klockan 13.00 får KLRK besök av den ridande polisen Ulla-Carin Karlsson-Lindkvist som ska hålla ett fördrag/clinic för oss: ”Säker häst”. Ulla-Carin har nästan 30 års erfarenhet som ridande polis i Stockholm, varav 22 år tillsammans med tjänstehästen UTTER som från början ansågs vara tjurig och lat men som skulle visa sig bli Sveriges bästa polishäst.

Hon har haft ansvaret för den polisiära utbildningen av stockholmspolisens hästar samt utbildat brandmän i hästhantering. Hon är numera pensionerad från polisen men håller sedan många år Säker Häst-kurser och föredrag runt om i landet. Träningarna utgår ifrån hur hon tränade Utter och från erfarenheter av hundratals olika hästar, både i och utom tjänsten. Hon åker runt i hela landet och håller träningar på ridskolor, tävlingsstall och mindre privatstallar. Bland eleverna finns allt från nybörjare till elit i de olika disciplinerna.

Alla medlemmar är välkomna och kan förvänta sig ett spännande föredrag/clinic i säker hästhantering. Det kommer vara ett teori pass på två timmar sedan en liten paus medan vi riggar för de praktiska övningarna. Därefter har vi en grupp med lektions-ekipage och sedan är det öppet för privatryttare att anmäla sig. Vi räknar med 2 grupper med 5 ekipage i varje. Anmäl intresse för att vara med och rida till ridskolan@klrk.se.

Kostnad: GRATIS att vara med både på teorin och som åskådare.

350 kronor om man vill delta både på teori samt delta till häst.

Bilder: Ulla-Carin Carlsson-Lindkvist

Detaljer

Datum:
1 juni
Tid:
13:00 - 16:00

Plats

Karlskrona Lyckå Ridklubbs stora utebana