Ungdomssektionen på Karlskrona Lyckå Ridklubb

Något av det första man ser när man kliver in i ridskolestallet på Karlskrona Lyckå Ridklubb är två stora anslagstavlor. På en av dessa brukar det sitta lappar om olika aktiviteter och roligheter som anordnas av US, såsom käpphästhoppning, julpyntning och pysseldag i stallet… Då kanske man börjar fundera på vad US är och vad det är dessa gör? Jo, US är en förkortning för ungdomssektionen, och alla ridklubbar som är anslutna till Svenska Ridsportförbundet ska ha en ungdomssektion. I denna ungdomssektion ingår alla ungdomar på en ridklubb som är under 26 år!

Men sen finns det då vi som planerar, anordnad och utför aktiviteter: Ungdomssektionens styrelse. Vi är ett härligt gäng på cirka 15 stycken som alla brinner för exakt samma sak: att engagera och skapa roliga minnen ihop med alla människor, inte bara ungdomar, som är aktiva på vår ridklubb! Att vara med i ungdomssektionens styrelse är frivilligt, men man ska ha fyllt eller ska fylla 13 år det året man går med i styrelsen. Vi som sitter i ungdomssektionens styrelse 2021 kan du se här nedan där det finns bilder och lite information om oss! Vi arrangerar ofta 1 aktivitet i månaden, exempelvis brukar vi ha olika event som involverar käpphästar, vi brukar ha olika former av pysseldagar i stallet och det är även vi som planerar, arrangerar och genomför något av det mest uppskattade och häftigaste som inträffar i december varje år – julshowen! Vi har även möten varje månad och ett årsmöte varje år som äger rum i januari/februari. Vid detta möte är alla under 26 år välkomna för att lyssna, äta god fika och kanske även gå med i ungdomssektionens styrelse. Ungdomsektionen på KLRK finns på lite olika plattformer, här nedan har vi listat dessa. Vi har även som mål att inom en snar framtid skaffa oss en egen Youtubekanal. Vi ses i stallet!

Ungdomssektionens medlemmar 2021

 

Elin Fagerlund

Elin Fagerlund

Jag heter Elin Fagerlund, jag fyller 16 år i maj och gick med i US detta året. Jag går i 9an på Svettpärlan och favorithästen är min halv-foderhäst Gemma men på ridskolan så är det antingen Boniek eller Darcy. På KLRK har jag ridit sedan 2015 men red på en annan ridskola innan dess. Jag älskar att hoppa, men tycker också att dressyr är väldigt kul!

Iris

Iris

Jag heter Iris. Jag föddes den 15 juli. Jag har ridit sen jag var 8 år, jag bytte från Johannishus till KLRK när Johannishus gick i konkurs. Detta är mitt första år i US, jag känner mig peppad att bli en del av denna underbara familj. Som ni säkert kommer märka i framtiden så skrattar jag mycket... väldigt mycket... Min favoritgren inom ridningen är voltige, gymnastik på häst.

Embla liljefors

Embla liljefors

Jag heter Embla liljefors. Jag är född 2007 och detta är mitt första år i us. Jag har hållit på med hästar så länge jag kan minnas men jag har gått på klrk i 4-5 år. Jag rider i hoppgrupp på fredagar och sen rider jag mina medryttarhästar Porcelain och Barva. Dem få timmarna jag inte är i stallet ägnar jag åt att träna o fotografera. Favoriter på ridskolan är Nemo o Ronja men gillar dem flesta hästar. Min favoritgren inom ridsporten är hoppning men älskar också dressyr och terräng.

Siri Torstensson

Siri Torstensson

Suppleant
Jag heter Siri Torstensson och detta är mitt första år i US, där jag är suppleant. Jag är född 2008 och går i 6:an på Hästöskolan. Jag har ridit på ridskola i sex år fast jag hade egen häst innan dess. Numera tränar jag med min häst Star. Mina första hästar heter Hotch-Potch och Urola. Mina favorithästar på ridskolan är Benny och Leeo. Min favoritgren inom ridsporten är hoppning, men dressyr är också kul och viktigt!

Tyra Hjalmarsson

Tyra Hjalmarsson

Mitt namn är Tyra Hjalmarsson och jag är ny här i US. Jag är 13 (fyller 14 i maj) och går i 7:an på Musikugglan. Min favorithäst är såklart min egna ponny Corby men på klrk är det Darcy och Bettan. Jag har ridit på klrk sen jag var 5 år. På fritiden så umgås jag med mina vänner, hänger i stallet osv. Min favoritgren inom ridningen är hoppning.

Molly Lilja

Molly Lilja

Hej, jag heter Molly Lilja och 13 år gammal. Jag går åk 6 på Spandelstorpskolan. Detta är mitt första år i US. Jag har ridit på klubben i två omgångar, sammanlagt i cirka fyra år och har nu varit medlem sedan 2019. Min favorithäst är Madam.

Emmi Thomsen

Emmi Thomsen

Mitt namn är Emmi Thomsen. Jag är 15 år men blir 16 år i oktober. Jag gick med i US förra året och sitter nu som ombud till DUS. Jag började rida här på ridskolan när jag var 6 år så detta blir mitt 10de år här. Min favorit gren är hoppning då jag går i hoppgrupp men jag tycker även om dressyr. Jag har många favoriter , alla hästar är ju bra på sitt sätt men jag måste nog säga Bettan och Boniek, men jag tycker väldigt mycket om susie också.

Elvira Nordholm

Elvira Nordholm

Jag heter Elvira Nordholm, jag är född 2007 och gick med i US 2020 så detta blir mitt andra år i US. Jag började rida när jag var 8, men bytte från Johannishus till KLRK när Johannishus gick i konkurs. Min favorithäst på ridskolan är Molly. Min favoritgren inom ridning är voltige och det är typ gymnastik på häst.

My Robertson

My Robertson

Ledarmot
Mitt namn är My Robertson, fyller 15 i år och sitter med i us som ledarmot. Jag gick med i US 2019 som ledarmot och förra året satt jag som ordförande men har iår valt att lämna bort den rollen. Jag har ridit så längre som jag kan minnas. Jag har ridit på klrk sedan 2016. Rider nu i privatgrupp med min egna Ponny Tindra! Förutom min egna ponny så är mina favoriter på ridskolan Belle och Orgo . Min favoritgren inom ridningen är terräng och hoppning.

Jennifer Johansson

Jennifer Johansson

Ledarmot
Jag är 23 år och sitter med i us som ledarmot. I Us har jag varit med i 5 år och har du inte sett mig på Us aktiviteter så har du säkert sett mig på klrks anläggning för jag jobbar som ridlärare. På klubben klrk har jag ridit i 10 år. Min favorithäst är min foderhäst Dumle.

Hanna

Hanna

Kassör
Jag är född 2005 och går sista året i grundskolan på Lkc. Jag har ridit så länge som jag kan minnas. Men på klrk började jag rida år 2018 och jag gick med i ungdomssektionen 2020. Favoriterna på ridskolan är Candy, Campari och Boniek Jag har ingen direkt favoritgren inom ridsporten, bara att kunna samspela med hästen tycker jag är fascinerande.. Jag lägger mycket tid hos min halvfoderhäst Yoeri.

Edit Lennartsson

Edit Lennartsson

Vice sekreterare
Jag är 14 år gammal, född 2006 och går i 8:an på LKC. Överst på listan bland favorithästar hittar man Märta, ponnyn jag tar hand om. Annars så gillar jag bland annat Adagio och Candy. Jag har ridit på ridskolan i snart fyra år, innan det har jag varit runt på tre olika ridskolor i Umeå. Detta är mitt andra år i Us. Min fritid spenderar jag för det mesta i stallet hos Märta, utöver det är jag oftast hemma om jag inte är med en kompis eller liknande. Min favoritgren inom ridningen är hoppning. Jag har prövat hoppa på terrängbanan en gång, det var kul och gick bra tills jag låg på backen.

Ellen Söderlind

Ellen Söderlind

Sekreterare
Jag är född 2007, det här är mitt andra år i US. Jag har ridit på ridskolan sedan 2011 men red oregelbundet innan dess. Min favorithäst är min fina medryttarhäst Mirre, men på ridskolan gillar jag Adagio och Leeo. Hoppning är min favoritgren!

Felicia Nilsson

Felicia Nilsson

Vice ordförande
Jag är född 1998 och jag gick med i US 2019 och blev då utsedd till ordförande, gick sedan ur 2020 och blev invald igen 2021! Jag har ridit sedan jag var 6 år, men flyttade upp till Karlskrona hösten 2018 och har sedan dess ridit på KLRK. Min favorit häst på ridskolan är Darcy. Min favoritgren inom ridsporten är hoppning!

Maya Wilke

Maya Wilke

Ordförande
Jag är född 2005 och går i 9:an på LKC. Min favorit häst är min egna ponny Lovely men på ridskolan är det Starlight och Adagio. Jag rider på ridskolan och har varit medlem där i ca 3 år och jag gick med i us-styrelse för 2 år sedan. Min favoritgren inom ridningen är hoppning men gillar även dressyr och skulle vara riktigt kul att testa fälttävlan någon gång.

Dokument och länkar

Föreningen
Styrelse
Ridskolan
Klubbens hästar
US-KLRK på Facebook
Funktionärer till US-KLRKs aktivteter på Facebook
usklrk på Instagram
usklrk på Tiktok.
usklrk99@gmail.com Us kontaktmail