Ryttarsatsning 2024

Inbjudan till ryttar-satsning 2024

I år vill vi fokusera på välfärden hos vår hästar. Efter allt som hänt i vår omvärld med hästar som behandlas illa i syfte att få dem att prestera bättre känns detta som ett viktigt fokus område. Ryttarsatsningen är öppen för alla våra medlemmar. Vi hoppas på stor uppslutning då alla som gillar hästar kan ha glädje och nytta av föreläsningarna och clinicen. Mer info kommer så fort vi bokat datum. Du måste inte vara med på alla tillfällena, vi kommer att gå ut ett par veckor innan varje föreläsning med mer info och då ta in anmälningar.

Vi kommer att har fyra föreläsningar om hästens skötsel med viss praktik.

  • Marianne Olsen Equiterapeut        Tips om stretching och övningar för en bättre hästhälsa
  • Magnus Petersson Hovslagare Skoning och hovvård
  • Linda Dunbäck Veterinär och tandläkare Pratar om munkollen och hur hästen reagerar på olika bett.
  • Cecilia Ohlsson veterinär Häst sjukvård och sårvård samt vaccination och koliksymtom.
  • Trygg i stallet på arbetsdagen den 13 april ska vi ha en tips runda med frågor som utgår från gröna lådan ”Trygg i stallet”
  • Clinic med Ulla-Carin Carlsson-Lindqvist

 

”Jag heter Ulla-Carin Carlsson-Lindkvist och har nästan 30 års erfarenhet som ridande polis i Stockholm, varav 22 år tillsammans med min tjänstehäst UTTER som från början ansågs vara tjurig och lat men som skulle visa sig bli Sveriges bästa polishäst. Jag har haft ansvaret för den polisiära utbildningen av stockholmspolisens hästar samt utbildat brandmän i hästhantering. Jag är numera pensionerad från polisen men håller sedan många år SäkerHäst- kurser och föredrag runt om i landet. Träningarna utgår ifrån hur jag tränade Utter och från mina erfarenheter av hundratals olika hästar, både i och utom tjänsten. Jag åker runt i hela landet och håller träningar på ridskolor, tävlingsstall och mindre privatstallar. Bland mina elever finns allt från nybörjare till elit i de olika disciplinerna. Jag ger även privatlektioner.